hüseyin çelik

    Çıkacağı halı saha maçı öncesinde gazetecilerin Aktütün köyündeki okulda eğitim-öğretimin yapılmaması ile ilgili nasıl bir önlem alacağı ile ilgili soruya "şimdi maça konsantre olmaya çalışıyorum" diye cevep vermiştir. Öğrenciler sevmez, öğretmenler hiç sevmez, veliler de sevmez ama o hâlâ milli eğitimin başında.

    Bir de iki sene önce bir muhabirin kendisine Unesco'nun OECD ülkelerinde yaptığı araştırma sonucunda yıl içerisinde en fazla derse Türkiye'deki öğretmennlerin girdiği, buna karşılık en düşük maaşı da* Türkiye'deki öğretmenlerin aldığını hatırlatması üzerine inanılmaz bir pişkinlikle "toplasanız haftada iki gün çalışmıyorlar" diye cevap vermiştir. Haftada 36 saat derse giren öğretmenleri 48 saati doldurmuyor diye eleştirmiş. Bu cümleden diğer meslek gruplarının günde 24 saat çalıştığı sonucunu çıkardım ben.
    (08.10.2008 20:56)

abdullah efendinin rüyaları

    YKY'den çıkmış öykü kitabı. Hiç kuşkusuz Türk edebiyatının en kaliteli öyküleridir Tanpınar'ın öyküleri.
    (18.09.2008 16:48)

diyar olmazsa siz bir hiçsiniz

    Bugünlerde girilen tanımların satır arasında sıkça karşılaştığım bir dünya görüşü. Bazılarında yavaş yavaş bir sözlük fetişizminin başlamasından mıdır, yoksa bazılarının dediği gibi çağın bir gerçeği olarak insanlar ancak sanal kimliklerle var olabildiğinden midir bilmem, ama bana çok saçma geldi. Kendimden yola çıkarsam, bir kere ben buraya yazmadan önce bir hiç olmadığımı hatırlıyorum -evet, iyi düşününce böyle olmadığımı hatırlıyorum- ve hatta buraya yazmadığım, on line olmadığım zamanlarda da varım ben.

    Mesele internet ortamında görüşleri dile getirecek bir platformsa bugün bloglardan forumlara, hatta haber sitelerinin altındaki yorumlara kadar birçok alternatif var. Bence yazarları -pardon vampirleri- olmazsa diyar bir hiçtir. Bu yazıdan da vampir diyar için değil, diyar vampir içindir sonucunu çıkarabillir herkes.
    (18.09.2008 16:47)

deniz feneri derneği

    Maalesef Alman adaletinin sürecin devamını, zamanında en azılı hortumcuları bile cezalandırmayı beceremeyen Türk adaletine bıraktığı dava. Ne mi olur? Almanlar nerede bıraktıysa orada kalır. Böylece Türk adaleti, adaletsizliğin temeli olma yolunda önemli bir adım daha atmış olur.
    (18.09.2008 16:29)

ankara nın suyu

    Eğer AKP'li iseniz Anakara'nın suyu temiz, İzmir'inki pis ve zehirlidir; yok eğer CHP sempatizanıysanız Ankara'nın ki arsenikli ve tukaka, İzmir'inki ise bal kaymaktır. Evet, kesinlikle bilimsel bir mantıktır. Arada bu iki kentin suyunu kullanan insan vardır ki İşin melih Gökçek tarafından siyasi kavgaya dönüştürlüme sürecinden sonra bir kenarda olan biteni seyre koyulmaktan öte çareleri yoktur.
    (13.09.2008 16:11)

fatih terim ve egosu

    İş bu egonun son kurbanı Osman Tanburacı'nın bıyıkları olmuştur. Geçmiş olsun.
    (11.09.2008 17:21)

iknowthepiecesfit

    Uzun tanım yazan vampirleri bayıltıcı bulsam da kendisinin dikkate değer birçok tanımını okuma fırsatı buldum. İhtiyaç duymadığı için pek karmalamasam da, içindeki muhalif duruşu böylesine samimiyetle sergilemesi takdir edilesidir.
    (11.09.2008 12:38)

sartre

10 eylül 2008 üurkiye belçika maçı

    Yorumcu Selçuk Yula'nın spikerin en az iki katı kadar konuştuğu maç.
    (11.09.2008 12:32)

recep tayyip erdoğan

    Kendisine hayranlığım her geçen gün biraz daha artıyor. Dünya üzerinde hem iktidar olup hem mağduru oynayan tek siyasetçi olduğu için.

    En son dün, partisinin Kadıköy İlçe Teşkilatında İBB'nin Moda'da uyguladığı içki yasağıyla ilgili olarak konuşmuş ve "Bu ülkede asıl içki içmeyenlere mahalle baskısı yapılıyor. 'Ben içmiyorum, buyur sen iç' diyen adama baskı yapıyorlar." demiş. Yani daha basitçe anlatmak gerekirse: İktidarın elindeki bir belediye, bir semtin belli kısımlarında vatandaşın içki içmesine yasak getiriyor, ondan sonra içki içmeyenlere baskı yapıldığını söylüyor. İşte bu yüzden hayranım başbakana. Yeryüzünde bunu yapabilen hiç kimse yok.
    (11.09.2008 11:57)

deniz feneri derneği

    En tiksindirici şeyi yapmışlardır. İnsanların manevi değerleri, iyilik yapma isteği üzerinden rant sağlamışlardır. İyi insanların enayi olarak algılandığı bir zihniyetçe birilerinin cebi doldurulmuştur yine. Ama iyi olmakla saf olmak arasındaki hiç de ince olmayan çizgiyi fark edemeyenler ya tüm iyi niyetlleriyle* ya da yandaş tutumlarıyla bu sahtekarlığı inkara yönelmiştir. Ama Allah'tan ortada tarafsız bir Alman mahkemesi var. Ve orada laik elit, örümcek kafalı kemalist gruplar yok.(!) Dolayısıyla dernek aleyhinde bir kararda bok atılacak kimse yok.
    (06.09.2008 21:22)

korku filmi izledikten sonra aynaya bakamamak

    Genelde aynada kendi suretinin arkasında tanımadığı bir kimsenin suretini görebilme korkusundan kaynaklanır.
    (06.09.2008 21:12)

ilker başbuğ




    Bu fotoğrafı da mescid-i aksa'da çektirmiştir. Bazı şeriatçı zihniyet gibi din ayrımı yapan birisi değildir, inançlara saygılıdır.
    (06.09.2008 21:06)

recep tayyip erdoğan

    İBB Başkanı iken içinde "Müslüman laik olmaaaz! Laik de müslüman olamaaaz!" cümleleri geçen hararetli bir konuşma yaptıktan sonra 2002 yıılında Meclisin açılışında anayasanın temel değerlerinden olan laikliğe bağlı kkalacağına yemin eden dürüst başbakan.
    (06.09.2008 13:25)

adnan aybaba

    Olimpiyatlarda ancak ıcq'su yüksek kişilerin başarılı olabildiğini iddia eden bilim insanı(!) Şimdilerde fox tv'de yayınlanan Tribün Ateşi adlı sirkte gösteri yapmaktadır.
    (06.09.2008 13:21)

sayfa: 1-2-3-4-5...-15

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.